Vi i KMS har som mål å redusere miljøfotavtrykket til våre produkter. Vi gjør dette fordi vi tar miljøendringene på alvor! Å alltid gjør det rette, er ikke enkelt, men hvis vi alle bidrar litt, har vi tro på at vi sammen gjør en forskjell. En av våre miljøforpliktelser er å SPARE VANN.

 

Vi har jo mer enn nok vann i Norge. Og man tror kanskje derfor ikke at det er noen grunn til å spare? Hvert døgn bruker hver nordmann i gjennomsnitt 180 liter vann, ifølge tall fra SSB for 2019. Det er dobbelt så mye som våre naboer i Danmark! Vi nordmenn sløser vann og det får konsekvenser for klima og miljø.

 

Se hva KMS gjør for å bidra til redusert vannbruk!

 

Men er det egentlig noen grunn til å spare på vannet i Norge hvor vi har nok vann? JA, det er det! Det ligger mye arbeid bak vannet som kommer ut av krana, og enda mer etter det har rent ned i sluket. Mange er ikke klar over at vannbruken vår påvirker miljøet. Men man kan spare både miljøet og lommeboken ved å redusere vannforbruket hjemme. 

 

 

Spar vann ved å velge leave-in conditioner i stedet for vanlig conditoner. Visste du at 1 KMS leave-in produkt kan redusere vannforbruket ditt med opptil 200 liter vann?

 

Visste du at vi har redusert vårt vannforbruk med over 20% i produksjonen av våre produkter?

 

 

Så hvorfor er det egentlig viktig å redusere vannforbruket?

  • Vannbevaring er den mest kostnadseffektive og miljømessig forsvarlige måten å redusere etterspørselen etter vann. 
  • Selv om vann brukes over hele verden for å generere elektrisitet, kan det å bruke mindre vann faktisk spare en enorm mengde energi årlig. 
  • Bruk av mindre vann reduserer belastningen på kloakk-og dreneringssystemet, noe som fører til reduserte vedlikeholdskostnader. 
  • Vannbevaring bidrar til å forlenge levetiden til innsjøer og elver, noe som er avgjørende for helsen til økosystemene rundt om i verden. 
  • Og sist, men ikke minst, du sparer penger på vannregningen!

Kildehenvisning - Oras

 

Vannforbruk i dusj per minutt 12-15 liter, det tar ca. 30 sekunder å skylle ut en conditioner = 6-7 liter vann *
Bruk av leave-in spray ca. 4.5 g per ang = 33 ganger per flaske. Bruk av leave-in krem ca. 5,5 g per gang = 22 ganger bruk. Spray sparer 200 liter vann (33x6-7 liter) & creme sparer 132 liter vann (22x6-7 liter) 

Kilde: KAO

Hos din lokale frisør kan du enkelt velge produkter for ditt hår og dine livsvalg!