For at hullene skal gro raskest mulig og for å unngå problemer med infeksjon, så er det viktig å ta vare på hullene på en riktig måte. Les her hvordan rense på en trygg måte.

Husk å ikke snurre på hulltagningsøredobben.
Tidligere fikk man beskjed om å snurre på hulltagningsøredobbene flere ganger om dagen, men det trenger man altså ikke. Det som er viktig, er at man renser ørene nøye (for- og bakside) morgen og kveld. Når man har tatt et hull så dannes det en ny sårskorpe hver dag og i den trives bakterier, for å unngå infeksjon er det derfor viktig at denne sårskorpen renses vekk. 

Unngå infeksjon med Blomdahls renseservietter
• Enkle å bruke
• Skånsomt for huden
• Helt uten alkohol
• Etterlater ikke fiberrester
• Lær hvordan rense riktig i pleieråd 

 

@cellajaneblog

 

Rens aldri hullene med middel som inneholder alkohol.
Alkoholen tørker ut huden og det forlenger groprosessen. Rengjør hullene når du tar en dusj og bruk Blomdahls alkoholfrie og sterile renseservietter. Disse kommer i engangsforpakninger og er enkle å ta med deg når du er på farten! 

 

Vent med bading i basseng, ferskt- eller saltvann.
For unngå infeksjon, vent med bading i basseng, ferskt- eller saltvann, så lenge som mulig. Unngå å ha hodet under vann. Etter bad rengjør du med flytende såpe eller Blomdahl Piercing Aftercare renseservietter. 

 

Rent, tørt og luftig.
I løpet av det første året etter du har tatt hull i ørene er det viktig at det holdes rent, tørt og luftig. Etter ca 6 uker (ca 12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber. Men det kan ta opp til et helt år før hullet er helt leget, husk at huden som er dannet er tynn og skjør. Når man bytter øredobber er det lett å skade huden og det er fortsatt risiko for infeksjon. Det er derfor viktig at man fortsetter å holde det rent, tørt og luftig. Når du bytter til vanlige øredobber, husk å ikke trykke låsen for tett inn mot øret. Den beste legningen av såret får man når det er luft mellom øret og låsen. Til barn anbefaler vi å bytte til våre ”luftige” øredobber med krok, i ren medisinsk plast. Det er størst risiko for å utvikle allergi i løpet av det første året, etter man har tatt et hull. Blomdahls hudvennlige smykker kan man bruke uten å være bekymret for nikkel, kadmium, bly eller andre helsefarlige materialer.