Glamorøse Hollywood krøller, rufsete tekstur eller bare et lite løft? Vi har tipsene for å skape en frisyre fylt med volum.

Hårtype og klipp vil være avgjørende for hvilke frisyrer som gir best volum. Et typisk nordisk hår har ofte mange, men tynne hårstrå, og kan være en utfordring å style fordi det lettere kan falle sammen. Tykt hår kan virke tunge, glatte og vanskelig å få løft i. For å oppnå best resultat uansett hårtype er det viktig å starte med en god prepp. Snakk med din frisør for å få hjelp til å finne produkter som passer ditt hår og frisyre.

 

PRODUKTER OG STYLING
Gode produkter tilpasset håret ditt er og blir et must hvis du vil bevare frisyren gjennom hele dagen. Vi i KMS sier at stylingen starter i vasken. For å oppnå maksimalt volum anbefaler vi å bruke ADDVOLUME Shampoo. En god conditioner lukker hårstråets skjellag og bidrar til å jevne strukturen på håret. Det er en myte at conditioner gjør håret flatt. På enkelte hårtyper kan en conditioner gi følelsen av for mye pleie og dermed virke tyngende på håret. Da kan et alternativ være en lett leave-in variant som ADDVOLUME Leave-in Conditioner. Har du derimot uregjerlig, tørt, porøst eller kjemisk behandlet hår kan man med fordel bruke en kur som gir mer pleie enn en conditioner, feks. TAMEFRIZZ Smoothing Reconstructor. Det gir optimal effekt av prepp og øvrige stylingprodukter. 

En prepp vil gi et godt grunnlag for langvarig og flott resultat. Prøv den fantastiske THERMASHAPE Shaping Blow Dry som tilfører pleie og jevner ut porøsiteten i håret. I tillegg gir denne sprayen lett tekstur, hold og varmebeskyttelse. Uansett hårtype vil shaping blow dry gi håret en god base for videre styling.

 

 

FØNING
Start alltid føningen med et passende stylingprodukt som inneholder varmebeskyttelse, f.eks. ADDVOLUME Volumizing Spray.Fordel produktet gjennom håret ved bruk av Epic Quick Dry fra HH Simonsen. Denne børsten er perfekt for å fordele produkter og kan i tillegg redusere tørketiden opptil 30% når den brukes til føning. 

Føn håret opp ned, og løft røttene fra hodebunnen med fingrene eller børste mens du føner. Konsentrer varmen på røttene for ekstra volum. Du kan også rulle håret på en rundbørste mens du føner håret tørt. Vi anbefaler Turn Brush fra HH Simonssen med naturbust som samler håret og gir et glansfullt resultat. Rull børsten forsiktig ut, og fortsett på neste seksjon. Dette kan være litt vanskelig å få til for enkelte. Blue Lightning fra BaByliss Professional er et fantastisk verktøy som gjør det enklere for forbruker å få til et vakkert resultat hjemme på linje med en rundbørsteføn du får i salong.
Avslutt føningen med kald luft. Varme gjør at håret utvider seg, men når det blir kaldt trekker det seg sammen igjen, og slik bevares den formen du ønsker å skape.

TUPERING
Tupering kan slite på håret, men med riktig teknikk skader det mindre enn mange tror. Det er viktig å bruke en kam eller en børste som er designet for tupering som f.eks. naturbørste 3 rader som er en av våre favoritter. Hold håret i et fast grep ut fra hodet og tuper kun ned mot røttene, ikke frem og tilbake. Spray deretter håret med HAIRSTAY Working Spray før du grer overhåret lett med en naturbørste. Slik bevarer du tuperingen og får en glatt overflate. 

RULLER
Store hårruller gir glamorøs og elegant volum. Ønsker du mindre tydelige krøller er dette et godt valg. Mindre hårruller vil derimot gi mer krøll. Det finnes flere typer hårruller. For å skape volum anbefaler vi å bruke selvheftende ruller eller varmruller. Varmruller brukes i tørt hår, mens selvheftende ruller kan brukes i alt fra håndkletørt til tørt hår.

Påfør et stylingprodukt som gir volum og hold, f.eks. ADDVOLUME Styling Foam og føn håret nesten helt tørt før du ruller opp håret på selvheftende ruller. Hvis håret er helt tørt kan du i tillegg bruke THERMASHAPE 2-in-1 Spray for ekstra hold og et langvarig resultat. Plasser rullene smart, bruk for eksempel ekstra ruller på kronen bak på hodet for ekstra volum her. Har du en plagsom virvel kan håret rulles over for å gjøre den mindre synlig. Føn over rullene til håret er tørt. La håret avkjøles helt før du tar dem ut for å sikre lengst mulig holdbarhet. Gre gjennom håret med fingrene og tuper lett for å fjerne eventuelle skiller etter rullene. 

Med varmruller kan du lettere få samme resultat som av en stor krølltang. Pass på at håret er helt tørt og rull hver passé i samme bredde som rullen. La rullene sitte til håret er helt avkjølt.

Avslutt frisyren med hårspray, for eksempel HAIRSTAY Firm Finishing Hairspray, for et langvarig resultat.