Har ditt barn tatt hull i ørene og det er på tide å skifte til vanlige øredobber? Da er det lurt å skifte til øredobber som hjelper å holde hullet rent, tørt og luftig.

Etter ca. 6 uker kan du bytte fra innskytningsøredobber til vanlige øredobber. Det tar opp til et helt år før hullet er helt leget, husk at huden som er dannet er tynn og skjør. Når man bytter øredobber er det lett å skade huden og da kan det oppstå en infeksjon. Det er derfor viktig at hullet holdes rent, tørt og luftig i løpet av det første året.

Til barn anbefaler vi å først bytte til våre hudvennlige øredobber Fixed Pendant, med krok i ren medisinsk plast. Disse øredobbene er lette og myke samt et bra alternativ for å kunne fortsette å holde det rent, tørt og luftig. Alle Fixed Pendant kommer med en lås/bakdel, det er viktigt å tenke på å ikke trykke låsen for tett inn mot øret. Den beste legningen av såret får man når det er luft mellom øret og låsen.

Viktigt å tenke på etter du har skiftet til vanlige øredobber:
· Ha alltid på deg øredobber ellers kan hullene krympe og/eller vokse igjen.

· Vær forsiktig når du bytter øredobber. Huden som dannes i hullet er tynn og skjør. Derfor kan den lett skades og det kan oppstå infeksjon. Rengjør derfor øredobbene og hendene før du bytter. Fortsett å holde det rent, tørt og luftig rundt hullet. Bruker du øredobber med lås, bør låsen ikke trykkes tett inn til ørets bakside.

· Sørg for at det alltid er rent. Ved dusj/hårvask, bruk flytende såpe og skyll nøye med rennende rent vann. Tørk med rent papir eller bomullspinner. Det er også anbefalt å rense med Blomdahl Piercing Aftercare, renseservietter uten alkohol, som er skånsomme mot huden. Med disse er det enkelt å rense mellom øret og smykke samt lås/bakdel. Bruk en ny serviett for hvert øre, la det lufttørke og bruk nye servietter ved neste rengjøring. NB! Bruk aldri middel med sprit/alkohol til å rense med.

· Risikoen for å utvikle kontaktallergi er størst det første året. Derfor bør du være ekstra nøye i valg av øredobber.

Med smykker fra Blomdahl kan du være sikker på at du ikke 
utsetter ditt barn for helsefarlige eller allergifremkallende stoffer.