Linns fargeunivers


Oktober er jo som kjent den rosa måneden. Vi elsker vakre og sarte pastelltoner i håret og feirer måneden med lekkert rosa hår. Vi har tatt en prat med frisør Linn Muldbakken fra frisørsalongen Josefsson på Liertoppen. Linn Muldbakken jobber som frisør i tillegg til å være opplæringsansvarlig og kursholder. Linn elsker å leke med blonde toner og lage lekre kombinasjoner med Intensitys. Hun bytter faktisk ut hårfargen hver uke for og hele tiden ha den perfekte fargen. I dette innlegget deler hun to av sine inspirerende fargeresepter. Vi har også vært så heldige å få Linn til å dele noen av sine tips, triks og favoritter.

Hva inspirerer deg om dagen? 
Jeg liker egentlig ikke å få dette spørsmålet da inspirasjonen min ligger inne i hodet og er vanskelig å formulere i ord. Fargemessig tiltrekkes øyet av det som er litt feil. Iriserende farger med en kald eller varm undertone er hun veldig glad i, gjerne farger hvor det kalde møter det varme. Intensityfargene Peach i kombinasjon med Lilac er en spennende kombinasjon jeg digger.

Hvilke type fargebehandlinger liker du best å jobbe med? 
Jeg jobber mye med lyse farger. Man blir ganske god på noe man gjør såpass mye og det er ekstra gøy å jobbe med noe man er god på. Fordelen med lysfarger er at man kan eksperimentere mye. Å få lov til å gjøre en lysfarge på en naturlig tonehøyde 9 er en reise som er helt fantastisk når den ender opp i en nydelig platina blondfarge. Dette gir et helt annet resultat enn om du bruker bleking. Jeg bleker også mye i balayage, folier og helbleking.

Jeg er utrolig glad i Intensitys og synes kvaliteten på håret blir veldig bra etterpå, føler nesten fargene er en kur i seg selv. Det er ikke alle kundene som tør å ta steget i Intensity-retningen, men jeg bruker de så fort jeg kan. Føler selv jeg er en levende reklame for fargene og det er en del av kundene som har lyst på dem pga. meg. En gang hadde jeg en dame på 70 år som kom inn i salongen og ville ha fargen min, dette var tidenes dag på jobb og tror jeg aldri har hatt det så gøy på jobb som den dagen!

Les mer om H.K.P og firetrinnssystemet her

 

Har du et hemmelige hårvåpen?
Som frisør er H.K.P et av de viktigste verktøyene jeg bruker. Etterbehandlingen med K-PAK firetrinnssystemet er også helt fantastisk. Jeg har fått spørsmål om vi tilbyr andre etterspurte behandlinger for håret fra konkurrentene, men da forteller jeg at det har vi ikke, men vi har noe som er enda bedre, nemlig firetrinnssystemet. Skulle ønske at flere frisører ser hvor fantastisk firetrinnssystemet er. K-PAK Hair Repair systemet gir et sunt og skinnende hår.

Hva er ditt favorittprodukt?
Dette er vanskelig å svare på da jeg har en hel liste! Men her kommer noen:
Color Co+Wash har gjort mitt liv enklere. Jeg har alltid hatt litt dårlig samvittighet ved føning og vask, men med dette produktet trenger jeg ikke å ha det. Ser at håret får god kvalitet av det. Ettersom jeg er så glad i produktet selv har jeg fått mange kunder over på Co+Wash. Produktet i skumform er lett å fordele og gir en herlig renhetsfølelse.

Hele K-PAK Color Therapy serien er superfin til fargede hår. 
K-PAK Smoothing Balm - bruker jeg i lange blekede hår.

Style & Finish Power Whip skummet er helt fantastisk å føne på for de som liker litt trå saltvannsfølelse.

Joico Instatints - jeg ble så utrolig glad da disse kom og jeg fikk prøve de. Fargene er jo så klare og fine! Jeg må bare fortelle om en gang jeg brukte Instatint på en 12 år gammel kunde. Hun satt stille og sjenert under hele behandlingen og sa ikke et ord. Men etter en fin klipp og rosa Instatint i håret så jeg jenta vokste og da vi kom til kassen og skulle betale takket hun meg for at jeg var en så flink frisør. Moren kunne ikke annet enn å kjøpe med produktet hjem til datteren. Med en slik behandling og produkt selger produktet seg selv.

Hva er ditt beste tips for "bad hair days"?
Style & Finish Hairshake og Style & Finish Flip Turn Volumizing Finishing Spray kunne jeg ikke klart meg uten på dårlige hårdager.

 

Fargeresept 1:
Utgangspunkt tonehøyde 9.
 
2 deler UHLP+ 1 del UHLN + 10% LB + 10%CCV med 9%
Virketid 65 minutter med løs plast hette.

Deretter Color Intensity i tørt hår med 2 deler Clear Mixer og 1 del Peach  med virketid på 20 minutter

Fargeresept 2:
Lysfarge i hele håret:
2 deler UHLP+ 1 del UHLN + 10% LB + 10%CCV med 9%
Virketid: 65 minutter
Bunn: V8 med Chrome Activator
Virketid:35 minutter

For mere inspirasjon følg Linn og Josefssons på Instagram:
@frisor_linn
@josefssonfrisor

Del: