Stjerneartistene David Murray og Ryan Nicoletti-Dowd jobber for Joicos Europeiske Design Team og har laget sin egen kolleksjon som består av en herlig kreativitet av nydelige farger og tekniske klipper. Kolleksjonen The Clash Collection underviser de for tiden på Joico kurs rundt om i Europa. Under Joicos Global Destination Education i Punta Cana på den Dominikanske Republikk stod de på scenen og viste frem de vakreste farger fra Vero K-PAK Color. De driver selv hver sin suksessfulle salong i Irland og mener mye av suksessen kommer av at de kan skreddersy og tilpasse unike fargeresepter til hver eneste kunde med Vero K-PAK Color.

Hvor har dere hentet inspirasjon til kolleksjonen deres fra?
David: Inspirasjonen for meg til Clash Collection er mismatching, spesielt fra de forskjellige fashionshowene. Jeg elsker feks. polkadotter satt sammen med print som krasjer litt, men samtidig får man det til å henge sammen på en smakfull og sømløs måte som er veldig i tiden. Jeg liker når konturene, fargene og linjene flyter sammen, akkurat slik kolleksjonen vår gjør. Vi mikser alt og har lekt med farger og former. Uttrykket er flytende, feminint og sterkt. Under kursene våre lærer vi kursdeltakerne to teknikker, en per dag.   

Ryan: For meg handler kolleksjonen om fashion. Hår og fashion hører definitivt sammen. Jeg elsker hvordan man mikser forskjellige mønstre og får det til å fungere og henge sammen. Gucci og Michael Kors har virkelig inspirert meg til denne kolleksjonen. Kolleksjonen er veldig grafisk, kreativ og presis. Her får man brukt teknikker som er i tiden og kolleksjonen har litt mere punsj enn Salon I-deas, samtidig som de er veldig salongvennlige. Det er et intenst kurs, men jeg lover at man får mye ut av det og kan ta med kunnskapen tilbake til salongen og bruke det med en gang. 

Hvorfor er du så glad i Vero K-PAK Color?
David: Som frisør trenger man en palett av farger og det får du med denne serien. Til å begynne med syntes jeg den var litt skummel ettersom jeg var vant til ferdigformulerte farger. Jo mere jeg brukte av tid på den, jo mere likte jeg den. Jeg ser på hårfarge som maling og jeg ser på hårfarge som kunst. Med Vero K-PAK har du uendelige muligheter til å skreddersy helt unike farger og tilpasse fargene til hver enkelt kunde.  

Hva er deres hemmelige triks når det gjelder konsultasjonen i salongen?
David: Når det gjelder konsultasjonen setter jeg meg alltid ned slik at vi får øyekontakt og får på den måten en god samtale, jeg snakker aldri inn i speilet. Det er viktig å skape tillit og det føler jeg man gjør om man får øyekontakt. For meg er det viktig å kommunisere ut hvordan jeg har tenkt å fremheve gode ansiktstrekk og minimere mindre gode ansiktstrekk. 

Ryan: En av grunnene til at jeg har lykkes med salongen er konsultasjonene jeg gjør. Det hjelper også at jeg er en prisvinnende frisør. Vi har få kunder hver dag og tar heller ekstra godt vare på de vi har. I tillegg kan man føle lidenskapen alle som jobber hos meg har for hår og yrket sitt.

Hvordan bruker dere sosiale medier?
David: Jeg er på både Instagram og Facebook. Instagram bruker jeg mest som en profesjonell konto. Men jeg har dessverre altfor liten tid til sosiale medier. 
Ryan: Akkurat det samme som David. Jeg vurderer å ansette en sosiale medie person.

Hva er deres favoritt stylingprodukt?
David: Texture Boost, liker at den er lett. Det er den letteste sprayvoksen jeg noen gang har prøvd. Humidity Blocker er jeg også fan av. Er også veldig glad i Blonde Life Lightning Veil, liker glansen og beskyttelsen og følelsen den gir.
Ryan: Humidity Blocker og en god hårbørste!

Hva er deres hemmelige hårvåpen?

David: En god hårbørste.

Ryan: Hendene mine.

Hva inspirerer dere?

David: Jeg finner virkelig inspirasjon overalt. Samarbeidet med Ryan er også veldig inspirerende fordi to hoder tenker bedre enn ett. 

Ryan: Jeg finner også inspirasjonen min overalt. Gjennom fashion, naturen, farger, teksturer, hår og det å gå rundt å ta inn inntrykkene rundt seg. Samarbeidet med David er også utrolig inspirerende, jeg digger tankene og holdningnene hans. 

For dere som ikke kjenner så godt til Ryan, ble han diagnotisert med kreft i 2017 og vi lurte derfor på hvordan sykdommen har påvirket han?
Min yngste sønn ble født samme uke som jeg startet cellegift og jeg har nok blitt mye mere emosjonell etter sykdommen. Barna mine har nok vært mye av motivasjonen for at jeg skulle bli frisk. Jeg følte jeg ble sterkere for hver gang jeg så inn i øynene til yngstemann som ble større for hver dag. Motivasjonen min for å bli frisk var at jeg ønsker at barna mine skal vokse opp med faren sin. Målet var også å stå på scenen her  Global Destination Education, jeg hadde derfor helt ærlig en liten emosjonell seanse før jeg entret scenen her i Punta Cana. Det å komme tilbake til jobben har også vært veldig motiverende for å kjempe mot kreften. Nå er fokuset å leve et sunt og godt liv med fokus på familie og jobb.

Hvordan kombinerer dere familielivet med jobben deres?

David: For meg er det lettere nå fordi mine tre sønner har blitt tenåringer. Men jeg hadde aldri klart meg uten kona mi. Bak enhver god leder står det en fantastisk kvinne!

Ryan: Har to barn; en på 8 år og en på 6 måneder og jeg hadde heller aldri klart meg uten kona mi. Jeg må bare sørge for at hun er happy med digge ferier og de fineste designveskene:)

 

Hva liker dere med Norge?

Ryan: I det jeg ankommer flyplassen i Oslo klarer jeg ikke å slutte å titte, for menneskene er så utrolig vakre. I tillegg er de veldig varme. Nordmenn kan være litt rolige og stille, men vet ikke helt om det kommer av at de er reserverte eller respektfulle?

David: Altså nordmenn er så utrolig trendy på en ekslusiv måte. Dere er velkledde og delikate med en fin attitude. Norge er et kult land, men veldig dyrt. Jeg elsker Norge. Menneskene er veldig varme samtidig som de er reserverte. Nordmenn er noen av de mest profesjonelle jeg har jobbet med i bransjen. 

Hva er dere mest stolte av?

David: At jeg fortsatt jobber med min store lidenskap etter 30 år i bransjen. Man skulle tro at jeg er mest stolt av alle prisene jeg har vunnet. Det er gøy akkurat der og da, men det er så mye mere enn det jeg er stolt av. Jeg er også veldig stolt av å få lov til å representere Joico. 

Ryan: Jeg føler også at det er så mye mere enn prisene jeg har vunnet som gjør meg stolt. Jeg er stolt over å se at folk rundt meg blir inspisert og at jeg selv utvikler meg. Tidligere har jeg jobbet med andre hårpleiemerker, men det er noe helt spesielt å få lov til å jobbe med Joico. I Joico er vi rett og slett som en helt spesiell familie.

Hva ville dere jobbet med om dere ikke jobbet med hår?

Ryan: Arkitekt eller grafisk designer. Jeg startet faktisk å studere til å bli arkitekt, men faren min døde under studiene og jeg endte opp med å fortsette som frisør som jeg allerede var utdannet som.

David: Jeg har klippet moren min siden jeg var 12 år. Jeg startet karrieren min med å klippe hår og jeg skal jammen meg avslutte karrieren min med å klippe hår også.