Pleieråd - Hull i ørene


Viktige pleieråd til deg som nylig har tatt hull i ørene. Les vår guide som hjelper deg å ta vare på ørene mens hullene gror.

Her følger en beskrivelse av den beste måten å ta vare på dine nye hull mens de gror.  

Vask hendene

Det er viktig å unngå å få skitt og bakterier inn i det nylagde hullet så langt det er mulig. Så aldri ta på ørene uten å vaske hendene først.

Rengjør øret

Rengjør de nye hullene i ørene grundig, foran og bak, morgen og kveld. La øredobbene være inne, selv ved rengjøring. Rengjør med Blomdahl Piercing Aftercare rengjøringsservietter som er skånsomme mot huden. Med disse vil du kunne rense mellom øret og smykke/lås. La området lufttørke. Bruk en ny serviett per øre og rengjøring. Merk! ikke rengjør med sprit/alkohol. Alternativt kan du bruke flytende ren såpe og gjerne i forbindelse med dusj/vasking av håret. Skyll grundig med rent rennende vann og tørk med rent papir eller en ren klut.

Viktig å huske

For å bidra til at groprosessen skal gå så smidig så mulig er det et par ting som kan være lurt å huske på:

  

Rent, tørt og luftig
Sørg for at smykket og det nye hullet alltid holdes rent, tørt og luftig

Dekk til ørene
Det kan være lurt å dekke for ørene når du bruker hårspray, parfyme, sminke, hårfarge osv.

Unngå å bli sittende fast
Vær ekstra forsiktig når du drar klær over hodet slik at øredobbene ikke setter seg fast i klærne.

Ved bading
Hvis du bader i basseng, innsjø eller hav: Vent med å bade så lenge som mulig eller unngå å ha hodet under vann. Etter bading, rengjør med enten Blomdahl Piercing Aftercare, renseservietter eller flytende såpe.

 

Bytt øredobber
Etter ca. 6 uker (ca. 12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber. Slik fjerner du piercingen: Vask hender og ører grundig, skift gjerne umiddelbart etter du har dusjet/vasket håret. Ta tak i smykket foran på øret. Ta også tak i låsen på baksiden av øret, med den andre hånden. Vri deretter låsen godt frem og tilbake til den løsner. Ta ut øredobben forsiktig og sett inn en ren øredobb.

Det første året

Det tar opptil et år før hullene gror helt, så husk følgende:

  • Gå aldri uten øredobber, da hullene kan krympe og/eller vokse ut igjen.
  • Vær forsiktig når du skifter øredobber. Fordi huden som har dannet seg inne i hullene er tynn og skjør, er det lett å bli skadet og det oppstår en infeksjon. Rengjør derfor øredobber og hender før byttet, og fortsett å holde området rent, tørt og luftig rundt hullene. Bruker du øredobber med lås, pass på at låsen ikke presses for tett mot baksiden av øret.
  • En piercing i øret gjør huden ekstra sensitiv og risikoen for allergi er størst det første året. Derfor bør du være ekstra nøye med valg av øredobber. I samråd med hudleger har Blomdahl utviklet allergivennlige smykker som passer for alle, spesielt de som nettopp har fått hull i ørene.

 

VIKTIG!

Rødhet/hevelse/smerter og/eller ubehag kan indikere infeksjon. Hvis hullet er i den myke delen av øret, den såkalte øreflippen, ta ut øredobben og rengjør smykket og øret. Hvis området ikke har begynt å bli bedre når du våkner dagen etter, kontakt lege. Hvis hullet er i brusken i øret, fjern øredobben, rengjør og kontakt lege umiddelbart.

 

Blomdahl Piercing Aftercare

  • Enkelt å bruke
  • Lett å rengjøre mellom øret og smykket/lås
  • Skånsom mot huden
  • Tar lite plass, lett å ha med seg
  • Helt uten alkohol

 

 Ved hulltaking får du alltid med deg en eske med Blomdahl Piercing Aftercare.

Én pakke holder i 6 dager ved rensing morgen og kveld (to hull). Vi anbefaler 5 pakker ekstra for å kunne ha nok renseservietter til hele groperioden, ved rensing morgen og kveld (to hull)

 

Blomdahl Piercing Aftercare er tilgjengelig hos din Blomdahlforhandler. Se her for Blomdahlforhandler i ditt område https://www.tendenz.net/forhandlersok