Veien til drømmesalongen


Les hvordan prosessen til Ann Marit Aamodt i samarbeid med Tendenz Interiør var for å skape drømmesalongen, Eik Haar i Askim. Ann Marit hadde lenge kjent på dette at hun hadde en drøm om å starte sin helt egne unike salong, sommeren 2022 startet reisen på det som i dag er hennes drømmesalong og fantastiske arbeidsplass. Her er Ann Marit sin historie...

 

Veien fra planlegging av frisørsalong, til ferdig drømmesalong

Tilfeldigheter tok meg til lokalet i Stasjonsmester Frosts gate 12 i Askim denne dagen i juli. Der ble jeg fortalt at lokalene kom til å stå tomme fra midten av september. Da jeg stod i lokalene fikk jeg en AHA opplevelse, «er det nå jeg skal bygge min drømmesalong?» Den følelsen ble veldig virkelig da jeg stod der og jeg følte meg med en gang hjemme i lokalene. 

 
Sommerferien startet og jeg brukte god tid på å tenke igjennom, var dette det jeg ville satse på? Jeg var veldig fornøyd i jobben jeg hadde, men noe i meg ville mer og magefølelsen sa ja.
Jeg ønsket å skape en salong med stolutleie, en jobb med frihet og ren arbeidsglede. Jeg har mange drømmer og prosjekter gående, så det å kunne styre sin egen kalender var et veldig stort ønske. I i tillegg når man har familie og tre små barn, føltes veldig riktig å starte opp i egen hjemby. 

 

August 2022 

Avgjørelsen ble tatt og nå skulle Eik Haar bygges. Navnet Eik står for kvaliteten jeg ønsker å tilby og som jeg har stort fokus på. Siden jeg aldri har bygget en salong før, var jeg veldig usikker på hvor starter jeg og hva gjør jeg nå? 

Jeg jobber og holder kurs for Joico og Tendenz. Siden deres produkter har den kvaliteten som jeg ønsker å ha i salongen, så  var valg av produkter veldig enkelt. En av flere fordeler med Tendenz er at de er totalleverandør og kan tilby alt som trengs for å starte opp egen salong. Mitt første kontaktpunkt ble derfor min salgsagent Knut for første gang. Etter dette begynte ballen å rulle. Jeg sendte han min visjon og plan for salongen. Allerede dagen etter satt vi opp et møte i lokalet som skulle bli min fremtidige arbeidsplass, det var på nåværende tidspunkt en Synsam butikk. Mellom alle brillene snakket vi om produkter, drift, priser, forsikringer og mye mer. Tro meg, jeg hadde en veldig lang liste med spørsmål til han, som jeg fikk gode svar og ideer til videre ettertanke. Noen dager senere var Knut tilbake i lokalene, nå tok han mål som ble sendt til Anne Grethe på Tendenz Interiør. Hun er den som skulle hjelpe meg med å tegne og designe salongen. 

September 2022 

Jeg tar over lokalene i midten av september og jeg føler jeg har god tid fortsatt da det er lenge til 1. desember, som skal være åpningsdagen. I starten av september har jeg mitt første møte med Anne Grethe og hun hjelper til med møbler, fargevalg, leiefinansiering, forsikring, søknader og mye mer. Jeg visste ikke en gang at jeg måtte søke kommunen om å få åpne. 

Vi setter oss ned for å finne ut hvordan jeg vil ha det. Selv om jeg endelig skulle åpne drømmesalongen, må jeg innrømme at jeg ikke hadde en veldig konkret tanke om hvordan jeg ville at den skulle være. Men Anne Grethe guidet meg til en moderne og veldig tidsriktig salong. Noen møbler måtte spesial tilpasses, men det var fortsatt mulig å løse. Noen dager senere sender hun meg en «Mood board», plantegning og prisoverslag. Da gikk jeg i tenkeboksen og forsøkte å visualisere om dette var salongen som skulle bli «mitt nye hjem». 

Oktober 2022 

Helomvending! Etter å tenkt mye på salongen så bestemte jeg meg for en helt ny stil på salongen, som følte var mye mer meg. Jeg tok kontakt med Anne Grethe og fortalte henne om de nye planene mine.  Jeg må innrømme at jeg følte litt på det, siden hun hadde brukt så mye tid på det første oppsettet, som jeg selv hadde vært med på å bestemme. Det gikk veldig fint og hun fortalte at hun bevisst gav meg en tenkepause og muligheten for en god tankeprosess, for å kunne finne min stil og for at det skulle føles rett og det gjorde det så absolutt nå.  

Jeg valgte Pietranera OYSTER kundestoler i fargen Brun S38 med gull fot, Tendenz NEW YORK Stylingstasjoner med marmor bordplate og gull metall ramme og SALLI sine to-delte ergonomiske salstoler/ klippestoler.  

Eget Spa rommet var en viktig del for meg. Jeg ville fylle det med god atmosfære og alt som kunne gi den deilige spa følelsen. Det var derfor viktig med vaskestoler med maks komfort, valget ble derfor Karisma BE AXOLUTE JET massasjestoler med luftputemassasje og elektrisk benstøtte. Jeg valgte også Pietranera varmelampe i gull og en skyvedør som gjorde rommet rolig slik at kundene kunne slappe av.  

Etter dette møtet får jeg ny plantegning, mood board og prisoverslag og møblene blir bestilt i midten av oktober måned. Jeg får hjelp med å søke om leiefinansiering til møblene for å kunne starte opp frisørsalongen, noe som jeg ikke visste om. Nå kunne endelig håndverkerne begynne å pusse opp salongen. Rørleggeren kom først og måtte legge opp helt nye rør til spa avdelingen, så fjernet vi taket selv, for å få et høyere tak som gir en bedre romfølelse. Så kom snekker inn for å sette opp lettvegg, lage nye døråpninger, tette hull med mer. Mens håndverkerne startet med sitt arbeid, ble Google min nye venn. Jeg brukte mye tid på å søke meg frem til riktige detaljer, som lamper, pyntebord, kopper og produkthyller. Temaet i salongen ble gull! Jeg fikk også utrolig mange gode tips og lenker til riktige temaprodukter fra Anne Grethe.  

Pappa og vennen hans Erik hjalp meg også mye og vi ble fort prosjektledere sammen, noe jeg satt veldig stor pris siden jeg jobbet ved siden av salongprosjektet. 

November 2022 

Nytt fargevalg, jeg fikk ikke sove en natt fordi jeg tenkte på veggene i salongen. Plutselig fikk jeg ideen om at veggene skulle bli blå (som også er favoritt fargen min). Jeg ringer Anne Grethe dagen etter og hun syns også det var et veldig godt valg. Mine samtaler med Anne Grethe har vært fantastiske, hun har guidet meg, men samtidig latt meg ta egne valg slik at dette ble min salong, min stil, mitt hjem.
Salongens hovedfarge er «Oregon Grape IN-765» fra Flügger, mens sparommet har en mørkere farge nemlig «Geneve Time 01». Toalettet får en lekker tapet, også fra Flügger. Det var viktig for meg at toalettet også ble lekkert, da jeg vil at kunden skal sitte igjen med en følelse av at «til og med toalettet var lekkert». 

Uken før åpning kommer møblene som avtalt, men håndverker er ikke ferdig, siden disken måtte spesial lages, så møblene må stå midt i rommet på vent. Nå begynner tiden å bli knapp og jeg begynner å bli stresset på om vi vil klare å komme i mål til åpningsdagen 1. desember. Listverket blir satt opp og maleren jobber seg gjennom lokalet. Det blir lange dager, sene kvelder og jeg kjenner på presset om jeg virkelig rekker å bli ferdig til 1. desember. Jeg blir fortalt at 80% er godt nok for å kunne åpne og det gjør meg roligere. Jeg tror også at uansett hvor mye planlegging og tid jeg hadde hatt, så hadde stresset kommet mot slutten uansett. Dagen før åpning stilte Knut opp igjen og hjalp til med det siste.

Desember 2022 

1. desember åpner jeg dørene og jeg står bak kassen, klar for å ta imot min første kunde på Eik Haar. Jeg var nervøs og veldig spent. Så mange uker, dager og timer er lagt ned i salongen og nå skulle jeg begynne å levere det jeg kan best, nemlig HÅR. Dagen gikk veldig fort, kundelisten var stappfull, kjentfolk kom innom for å gratulere med blomster og kort, jeg hadde en venninne som hjalp meg med å svare på telefoner, rydde og ta imot kunder. Da første dag var over, og jeg kunne puste lettet ut så jeg meg rundt og tenkte «det er virkelig blitt en drømmesalong!»
Jeg så takknemlig for all hjelp jeg har fått. Jeg har ikke følt meg alene i denne prosessen for jeg har fått så mye støtte og hjelp av familie, venner, håndverkere og selvfølgelig Tendenz ❤️ 

Oversikt på Møbler i salongen fra Tendenz Hårpleie AS 

  

Pietranera OYSTER kundestoler i fargen Brun S38 med gull fot 

  

Tendenz NEW YORK Stylingstasjoner med marmor bordplate og gull metall ramme 

 

SALLI to-delt salstol 

  

Karisma BE AXOLUTE JET massasjestoler med luftpute massasje og elektrisk benstøtte

  

Pietranera varmelampe i gull