Unngå smykker som gir allergi


De fleste av oss velger å bruke sminke, hud- og ansiktsprodukter som er bra for huden. Men hva med smykkene dine? Er du bevisst på hva smykkene dine er laget av og hvordan de kan skade huden?

Det er ikke alle smykker som er skånsomme mot din hud og helse. Smykker kan inneholde både allergifremkallende og helsefarlige materialer. Dette gjelder også gull og sølv, som oftest er oppblandet med andre materialer. Men hva kan skje med huden din? Det vanligste er at du utvikler nikkelallergi ved bruk av smykker, men det finnes også de som får gullallergi. Nikkel finnes i alle metaller og har du en gang fått nikkelallergi så har man det for resten av livet. Smykker kan også inneholde andre helsefarlige materialer som er giftige.  

 

Hvordan kan man unngå allergi? 

Det begynner allerede når man tar hull i for eksempel ørene, da er huden ekstra følsom og risikoen for å utvikle allergi er størst i løpet av det første året. Derfor bør du være bevisst på hvilke smykker som brukes når man tar hull.
Men huden er fortsatt følsom når du etter hvert kan skifte til "vanlige øredobber" og derfor er det også lurt å være bevisst på hva smykkene som man bytter til inneholder. Halskjeder, ringer og armbånd kommer ikke inn i kroppen på samme måte som en piercing, men det er fortsatt mulig å utvikle en allergi ved bruk av slike smykker.

 

Blomdahl har laget allergivennlige smykker i samråd med hudleger for at det skal passe alle, selv om du har allergi. Smykkene er laget i materialer som er fri for skadelige stoffer som kan irritere huden. Utenom nikkel og andre materialer som kan gi allergi, bruker Blomdahl ikke noen giftige eller andre helsefarlige materialer. Smykkene er derfor laget i nøye utvalgt titan og plast av ren medisinsk kvalitet. 

Når det kommer til kvalitet går Blomdahl lengre enn de fleste og bryr seg om detaljer som utgjør en stor forskjell. Et smykke fra Blomdahl er et smykke med svensk kvalitet, laget med omtanke, slik at du kan være sikker på at de vil vare lenge og er et godt valg for din hud og helse.