Hikari - over 50 års erfaring med verdensledende sakser


I over 50 år har Hikari laget verdensledende sakser der kvalitet, ergonomi og det japanske håndtverket møtes. 

Hikari ble grunnlagt av den prisvinnende frisøren Fukutaro Takahashi. Han merket tidlig at frisøryrket krevde høykvalitets sakser laget med omsorg og kjærlighet, slik som han hadde for faget. Fukutaro Takahashi var ikke fornøyd med det som fantes fra før. Med det tradisjonelle japanske grunnleggende håndverket i bunn revolusjonerte han markedet med sine innovative løsninger. Mr. Takahashi skapte verdenshistorie for frisørbransjen da han oppfant den konveksslipte presisjonseggen som ble en anerkjent og velbrukt metode i bransjen. I dag er Hikari et av verdens mest velkjente varemerker og holder idag det samme eksklusive nivå. 

 

En drøm var blitt til virkelighet, og det er en ære for oss og fortsette drømmene sammen. Vi hadde gleden av å møte 3. generasjon Hikari, Mr. Shinichi Takahashi som er barnebarnet til Fukutaro Takahashi, på årets Cosmoproof messe i Bologna. Han forteller stolt at han designet Koryu saksen spesielt for seg selv, da han har små fingre til å være mann slik at denne saksen satt perfekt i hånden og med ett fantastisk grep som sitter stabilt og ergonomisk i hånden. Denne saksen ikke bare ergonomisk med ett godt og stabilt grep, men en fantastisk saks med store bruksområder og aller best på point /blunt. 

 Hikari har ca 30 personer som jobber på selve fabrikken i Nigata og 10-15 personer som jobber på kontoret i Tokyo. Mange av de har lang erfaring og jobbet under grunnleggeren selv i mange år, slik at kvaliteten på håndverket de leverer er unikt.

 

Hikari forteller videre at det er ikke bare stålet som betyr noe for om en saks har god kvalitet, men også hvordan hele prosessen foregår. Denne prosessen tar tid, men gir da det beste resultatet og man får sakser med lang holdbarhet.

 

Har du først klippet med en Hikari saks så ønsker man aldri å bytte!

Sjekk ut vårt utvalg på vår webshop og finn din drømmesaks.

Se hele konseptet til Lûtzow og Hikari her.