Har du fått med deg Power Week og look and learn med KMS sin globale gjesteartist Daniel Felix Bruns? Vi har benyttet anledningen til å prate med vår dyktige gjesteartist som er kjent for å jobbe med de store motehusene, på fashion shows og med kjente TV-produksjoner.

 

 

 

Har du sett kurset med Daniel og likte det, slipper vi snart en ny look og learn med denne dyktige stylisten. Gikk du glipp av dette, er det ikke for sent å se det på Tendenz Academy

 

 

 

Kan du fortelle litt om salongen din?

Broren min og jeg driver en salong sammen, Bruns & Bruns, i Hannover Tyskland. Dette har blitt en familiebedrift hvor også kona og svigerinnen min jobber Vi er til sammen 30 frisører som gjør eksklusivt hår i et hyggelig miljø. Det er høy kvalitet på arbeidet vårt og vi bruker kun produkter av beste kvalitet. Salongen er preget av et jordnært miljø, et miljø man skal føle seg hjemme i. Det er ikke en salong med marmorfigurer og fontener, men et usnobbete sted både de ansatte og kundene våre skal føle seg komfortable og hjemme i. Vår visjon er eksklusivt hår i et fint miljø. Vi er opptatt av bærekraft. Så langt det lar seg gjøre, kjøper vi brukte møbler som vi gir en ny touch. Bærekraft er viktig for oss.

 

For meg er det tre ting som er viktig når det gjelder salongen

1.     Salongen og businessen

2.     Kurs og opplæring - både dele kunnskap og ta til seg kunnskap

3.     Kreativitet - pusher mine ansatte til å prøve nye ting, teknikker og bli med på kurs

 

 

 

Hvorfor bruker du KMS i salongen din?

Jeg startet å bruke KMS for 2 år siden. Da hadde jeg kun hørt om merket og sett det i magasiner, men aldri testet det. KMS sendte meg en forundringspakke jeg fikk teste - jeg ble umiddelbart forelsket. Jeg bruker produkter på en bestemt måte og produktkunnskap er mitt sterkeste våpen. Når jeg fikk prøve KMS fant jeg akkurat det jeg lette etter; produkter som fungerer veldig bra og ikke tynger håret. KMS gir meg rom til å jobbe med flere forskjellige teknikker og produktene skuffer aldri. Jeg har jobbet mye backstage på fashion shows, en ting du lærer der er at stylingproduktene er din absolutt beste assistent. Jeg liker å jobbe med produkter som ikke gir for mye og blir for stive. KMS leverer på disse punktene uavhengig om jeg jobber i salong, editorial eller ute på show og produksjoner. Forundringspakken som jeg forelsket meg i for 2 år siden har gjort at jeg elsker merkevaren og produktene. Jeg er en skikkelig KMS fan. Produktene snakker virkelig for seg selv og de gjør jobben - dette er grunnen til at vi bruker de i salongen vår.

 

 

Har du et hemmelig hårvåpen eller hårtriks du har lyst til å dele med oss?

Mitt absolutte sterkeste våpen er at jeg er sulten på å prøve nye ting. Alt fra nye teknikker til å teste nye produktkombinasjoner. Et av mine største hårtriks, samt karrieretriks er solid produktkunnskap slik at jeg vet hvilke produkter som leverer optimalt på det jeg ønsker å skape. Jeg digger å teste og eksperimentere med produkter for å oppnå akkurat det resultatet jeg ønsker.

 

Hvilke prosjekter jobber du med for tiden?

Jeg jobber alltid på et prosjekt eller med en produksjon. Som alle KMS artister gjør også jeg en del magasinjobbing. Covid-19 har gjort at jeg jobber mye med videoproduksjon på Instagram med fokus på opplæring. Det er gøy å jobbe med alt fra korte Reels til å filme hele kurs i salongen for å dele kunnskap med frisører over hele verden. Dette er hovedprosjektet mitt om dagen. Neste uke skal jeg shoote i 2 dager, enn så lenge er dette superhemmelig. Men jeg gleder meg til jeg kan dele det med dere.

 

 

 

Har du en Instagramkonto som inspirerer deg for tiden?

Jeg har ikke en spesiell konto jeg følger for tiden. Jeg er veldig interessert i nye ting. Ting jeg aldri har sett før, er ofte ting jeg blir inspirert av og som jeg legger merke til. Det kan være alt fra kule skateboardtriks på Instagram til hvordan de filmer triksene sine. Jeg følger med på så mye at jeg har ingen spesielle å anbefale. Følger også med på alle venner, kollegaer og familie.

 

Hva inspirerer deg og hva driver deg?

Jeg har alltid vært interessert i nye ting og livet mitt består av flere parametere. Nummer en er at jeg jobber i en salong som jeg elsker og som er som en familie. Nummer 2 er hjemmet mitt - et sted jeg alltid elsker å være. Nummer 3 er opplæring både for mine ansatte og for andre frisører. Det er gøy å kunne reise rundt for å holde kurs.

 

Det siste er den kreative biten hvor jeg oppdager og lærer mye når det gjelder hår, farge og produkter. Jeg liker å prøve forskjellige kombinasjoner med KMS sine produkter. Det er gøy å finne nye måter å gjøre ting på eller finne nye kombinasjoner med produkter. Hvordan kan man lage en ny trend, en ny hårfarge eller en ny klipp? Teamet mitt og jeg tester ut nye ting på modeller og slik kommer nye gode ideer på bordet, dette driver meg fremover. Jeg har mange måter å løse ting på; teste ut forskjellige hår på modeller, jobbe med opplæring, jobbe kreativt, jobbe på shows eller editorial - rett og slett gjøre det jeg elsker. Det å utvikle seg og lære nye ting driver meg fremover.

 

 

Hvorfor elsker du jobben din?

Hvorfor blir vi forelsket? Vanskelig å svare på - jeg bare liker det, men vet ikke hvorfor.