Våre tiltak for miljøet


KMS skal være ditt grønne valg, uten at det går på kompromiss med produktenes ytelse. Men hva innebærer det, og hva gjør vi egentlig for miljøet?

Vi i KMS ser stolt tilbake på over 45 år med forskning og produksjon av noen av de beste hårpleieproduktene i verden. Våre grunnleggeres visjon var å kombinere teknologi med det beste naturen har å tilby - å skape produkter med høy ytelse for alle hårtyper. KMS har alltid fokusert på miljøvennlige produkter og åpenhet om hvordan produktene fungerer. Denne filosofien forblir hjertet i KMS og vil lede vår fremtidige satsing ytterligere. 

Klimanøytrale produkter

Visste du at alle våre produkter er klimanøytrale? Det vil si at produktenes karbonutslipp er redusert og uunngåelige utslipp kompenseres til null. I samarbeid med Climate Partner støtter vi en vindpark nord i Marokko som produserer fornybar energi og styrker rollen til kvinner i landet ved å skape arbeidsplasser. Ta en titt på baksiden av flasken neste gang du kjøper et KMS produkt - der finner du Climate Neutral - merket.

 

Vår forpliktelse til miljøet

Vi forplikter oss til å ha en positiv innvirkning på livet til samfunnet vårt og miljøet

 

-  Vi lover å skaffe råvarene våre på en ansvarlig måte

-  Være oppmerksomme på jordens verdifulle vannressurser

-  Drive en minimalistisk og bærekraftig tilnærming når det gjelder innpakkingsmateriale

-  Vi skal gå foran som et godt eksempel å være transparente i forhold til produkters innhold og ingredienser.

Vi har satt oss viktige forpliktelser for miljøet. Vi tror på at hvis alle gjør litt, kan vi sammen gjøre mye. Hvilke miljøhensyn tar vi som merkevare? Det kan du lese om videre nedover.

 Bærekraftige råvarer

Vi bruker kun råvarer av høy kvalitet fra ansvarlige leverandører. Disse råvarene er svært effektive i våre formler. I tillegg er de bearbeidet på en bærekraftig måte og de er bio-nedbrytbare etter bruk. Et eksempel på dette er MOISTREPAIR Hydrating Oil som vi lanserte i 2020 der 99% av ingrediensene er av naturlig opprinnelse. Innovasjoner som dette er en del av vår fremtidige bærekraftige plan når vi introdusere/det gjelder våre produkter.

 

Cruelty Free

KMS er PETA-sertifisert. Det vil si at vi ikke tester på dyr og alle våre produkter er cruelty free. Et fåtall av våre produkter inneholder råvarer avledet fra dyr, som for eksempel bivoks og lanolin. Når vi bruker disse ingrediensene, gjør vi det fordi de gir en unik fordel for produktet. I alle tilfeller foretar vi en gjennomgang av leverandørene våre for å fastslå kilden til materialets opprinnelse og hvordan det er behandlet før de ble brukt i produktene våre. Vår bruk av disse materialene er i samsvar med regionale og nasjonale forskrifter.

 

Ingen mikroplast

Siden 2016 inneholder ingen av våre produkter plastmikroperler. Mikroplastperler er små plastpartikler som brukes i noen skjønnhetsprodukter og tannkremer. Disse vil aldri oppløses i vann, så oppbyggingen er bekymringsfull ettersom den har potensial til å true dyrelivet i deres havmiljøer.

 

Bærekraftig materiell

For å bidra til å ivareta miljøet etterstreber vi å bruke miljøsertifiserte leverandører på all emballasje og trykt materiell.

 

Redusere vann

Vi er oppmerksomme på de verdifulle vannressursene planeten vår har å tilby. Derfor reduserer vi ikke bare vanninnholdet i formlene, men tenker også på nye produktregimer og måter å bruke produktene på. Dette gjør at forbrukerne også kan spare vann. Videre velger vi nøye ingredienser i produktene våre som skal skylles ut, med den hensikt å redusere vannforurensning.

Minimalt plastforbruk

Plastemballasje spiller en viktig rolle i effektiviteten til produktene våre - den er allsidig, tilpasningsdyktig og fleksibel. Overforbruk av plast har alltid vært en bekymring for både våre forbrukere og oss på grunn av den potensielle negative påvirkningen på naturen. Vi mener at plasten vi bruker skal lages innenfor grenser vår egen planet trygt kan håndtere. Plast skal aldri komme inn i naturen og plasten skal enten kunne gjenbrukes eller resirkuleres. Plast som allerede har kommet inn i miljøet, bør gjenvinnes og fornyes. Vi streber etter å minimere mengden plast vi bruker gjennom materialer, teknologi og design, samtidig som vi oppfordrer forbrukerne våre til å bruke mindre emballasje og resirkulere mer. Alle våre shampoer og conditionere med kork er 100% gjenvinnbare flasker og miljøsorteres i plast. Flaskene er 100% resirkulerbare fordi både flaske og kork er laget av PP (polypropylen). Ingen andre materialer brukes, noe som gjør at flasken kan gjenvinnes. Hva med pumpeflaskene våre? Disse er ikke 100% resirkulerbare på grunn av bruk av andre materialer i pumpen. De er imidlertid delvis resirkulerbare. Vi  har også "pouches", refill poser til shampo og conditioner som er laget av inntil 73% mindre plast enn en vanlig flaske. KMS er offisielt sertifisert for gjenvinning, noe som gjør at vi kan bruke følgende logo på vår hjemmeside og våre sosiale mediekanaler.

 

Minimere aluminium

Ved å bytte til lettere aluminiums flasker på våre avrundede aerosoler, spares 1,4 tonn aluminium i året.

 

Transparent ingrediensliste

Alle ingrediensene vises tydelig på alle produktene våre, slik at forbrukere som kanskje vet at de er allergiske mot visse ingredienser, kan sjekke innholdet. På baksiden av alle produkter finner du en QR kode som tar deg til produktets side på kmshair.com. Her kan du lese mer om produktets egenskaper, ingredienser og tips til bruk. På nettsiden finner du også en oversikt over alle ingredienser i alle produkter.

De fleste av produktene er parabenfrie

De fleste av KMS sine produkter er parabenfrie. I noen av våre produkter som inneholder parabener brukes kun trygge mengder parabener godkjent av tilsynsmyndigheter. Det finnes mange typer parabener. Derfor er parabenene i våre produkter navngitt slik at forbruker enkelt kan sjekke innholdet.

 

Vannoppløselige silikoner

Vi bruker kun silikoner med høy ytelse som er vann- eller sjampooppløselig, så det er ingen fare for belegg som tidligere har gitt silikoner et dårlig rykte. Alle silikonene vi bruker er nøye testet og vurdert for sikker bruk, samtidig som vi overvåker kontinuerlig nye vitenskapelige funn.

 

Duftene oppfyller internasjonal standard

Alle duftene våre oppfyller standardene fra International Fragrance Association (IFRA), og dette inkluderer IFRA Code of Practice og alle gjeldende regler i flere markeder.

 

Redusere karbonavtrykk

Vi ønsker å redusere vårt CO2 avtrykk, både på produksjonssted og også ved å tilby produkter som reduserer den totale CO2-påvirkningen på miljøet. Et eksempel er at vi reduserer produktstørrelse og vekt.

 

Energibesparelse

Vi har redusert vårt energiforbruk med 31% under produksjon, og vårt fremtidige mål er å redusere dette ytterlige.

 

Avkarbonisering

Vi støtter avkarboniseringen av våre produksjonslager og jobber mot å gjenbruke, resirkulere eller gjenvinne alt avfallet vårt på global basis.

 

 

Little improvements can add up to big changes. Big performance, small footprints.