Hygiene og renhold er viktigere enn noen gang. Husk at det er viktig å skille på hygienetiltak og smitteverntiltak. Vi har satt opp noen enkle punkter om hvordan man skal rengjøre møblene. Hvilke produkter som skal brukes til desinfisering av forskjellige verktøy og sakser. Tilslutt, ikke minst hva du og dine medarbeidere kan bruke for å beskytte dere og kunden på en god måte. I tillegg til dette kommer Bransjetiltakene som må følges. Det viktigste uansett, er god håndhygiene, derfor viktig at man følger Folkehelseinstituttet henvisninger om vaskerutiner. Husk at alt som berøres (bankterminal, kassadisk, håndtak, dørhåndtak på bakrom, kraner etc.) vaskes med desinfiseringsmiddel så ofte som mulig. Legg inn gode rutiner for dette.

 

 

Tips til rengjøring av frisørmøbler

 • Vask alltid møblene med Zalovann og fiberklut, jo varmere vann, jo bedre.
 • Vannet bør være varmere enn 38 grader. Zalo er fettoppløsende og fiberklut er også rengjørende og jobber i dybden.
 • Bruk såpe som er fettoppløsende og rengjør godt, IKKE bruk grønnsåpe da den inneholder fett.
 • Disse stedene bør dere vaske: arbeidsplasser, stoler, speil, vaskestoler og resepsjoner.

 


 

 

 

Hvilke rengjøringsprodukter skal brukes til hva
når det gjelder desinfisering av verktøy?

 • Saxicid desinfeksjonsvæske  - brukes på børster og kammer. Blandes 1:10 (kan blandes i en spruteflaske). Dusj lett på, la virke i 10 sekunder, skyll godt og tørk av. Saxicid desinfeksjonsvæske er også perfekt å bruke på dørklinker og toaletter.
   
 • Nyheten CleanIt - er en aerosolspray som kan brukes på sakser, stylingjern, krølltenger, kammer, børster, klipps, manicure- og pedicure verktøy. Kan også brukes på speil og glatte overflater. Hold 20-30 cm unna og spray på. La virke i 30 sekunder før du bruker verktøyet. Skal ikke tørkes av. Sprayen er antibakteriell og holder bakterier borte på en rask og effektiv måte. NB! Alle elektriske artikler må være avslått før man bruker CleanIt.

 

 

 

 

 

Hva kan brukes for å beskytte deg og kunden?

 • Nitril hansker - beskytter mot kjemikalier og er anbefalt å bruke i forbindelse med alle kjemiske behandlinger.
 • Vinyl hansker  - er supre å bruke når du vasker og klipper kunden. De gir bra beskyttelse til deg som frisør og kunden føler seg trygg og i varetatt hva gjelder hygiene.

 

 

 

 • Halskrepp - MUST USE!  Kunden får ikke kappen direkte inntil huden rundt halsen.
 • Engangskapper  - brukes på kunden dersom man ikke ønsker å bruke vanlige kapper. Her vil kunden føle seg trygg og i varetatt hva gjelder hygiene.


Engangshåndklær fra Scrummi er av  100% nedbrytbare naturlig trefiber. De har en høyabsorberende effekt.

De er rene og hygieniske og gir ingen risk for kryss smitte av bakterier.

 

De er også miljøbesparende med tanke på såpe, vann og strøm.