Da har du kommet riktig. Det er nettopp det Blomdahl gjør. Med sterile produkter, hygieniske metoder og hudvennlige smykker setter vi alltid din hud og helse først.

nese_870px

Med helsevesenet som forbilde

Vår medisinske hulltagning bygger på modern såkalt aseptisk teknikk fra helsevesenet. Det betyr at alle våre produkter og metoder er sikkert utformet for å unngå smittespredning ved hulltagningen. Den sterile metoden gjør din hulltagning hygienisk og sikker.

 

Har du ingen kontaktallergier?

Så bra! Da kan vi hjelpe deg å unngå dem også i fremtiden. Allergier kan utvikles når som helst i livet og en hulltagning gjør deg mer sårbar for ugunstige materialer, som nikkel, palladium, gull, kobolt osv. Det er derfor Blomdahl er så nøye med å bruke kun de aller sikreste materialene. 

 

 nese_smykke

 

Skånsomme materialer, også for allergikere

Våre hulltagningssmykker for nese er utviklet i samråd med hudleger og passer derfor til alle. Til og med til deg som allerede er allergisk. Du kan velge mellom nøye utvalgt plast og titan, av de reneste kvaliteter. Overflatebelegg finnes bare på de delene av smykket som ikke kommer i tett kontakt med huden din. 

Hudvennlige materialer, passer også allergikere
Blomdahl sine smykker til hulltagning er utviklet i samsvar med hudlege, for at de skal passe alle, også deg som allerede er allergisk. Hulltagningssmykket for nese er laget av ren titan, i medisinsk kvalitet. Det er kun de delene som ikke kommer i kontakt med huden som er belagt med annet materiale.

Hulltagningssmykke for beste legning

Smykket som brukes når du tar hull i nesen med Blomdahl er ikke et vanligt nesesmykke. Det er spesialdesignet for at groprosessen skal gå så raskt som mulig.

nashaltagning3_vh_03

 

Smykke uten bakdel
Blomdahl sine smykker til hulltagning i nese er lette og behagelige, med myke runde former. Av hygieniske årsaker brukes ingen bakdel inne i nesen. Istedenfor har hulltagningssmykket en olivenformet spiss som hjelper å holde smykket på plass under legningen.

 

Viktig med luft under groprosessen
For å holde hullet rent og tørt må det komme luft til hullet mens det gror. Derfor er det viktig at stiften på nesesmykket har riktig lengde. Ettersom bredden på nesevingen og plassen inne i nesen kan variere mye fra person til person, finnes Blomdahl sine hulltagningssmykker i to ulike lengder.

 

Pleieråd nese

1. Rør aldri nesesmykket med urene hender. Plukk deg aldri i nesen.

2. Rengjør nytatte hull på nesens utside morgen og kveld. La nesesmykket sitte i under rengjøringen.
· Ved dusj/hårvask, bruk flytende såpe og skyll nøye med rennende rent vann. Tørk med rent papir eller bomullspinner (f.eks. q-tips).
· Annen rengjøring gjøres med Blomdahl Piercing Aftercare renseservietter, som er skånsomme mot huden. Med disse kommer du til, dersom du skal rengjøre mellom smykke og hud på nesens utside. La det lufttørke. Bruk en ny serviett hver gang du begynner en ny rengjøring. NB! Bruk aldri sprit/alkohol.

3. Sørg for at det alltid er rent, tørt og luftig rundt det nye hullet. 

4. Dekk til nesen når du sminker deg, bruker parfyme, etc.

5. Det er ingen lås inne i nesen, bare en olivenformet spiss som gir en viss beskyttelse mot at nesesmykket glir ut. Avhengig av hvor mye det hovner opp inne i nesen kan smykket begynne å skli ut. Da må du med renvaskede hender skyve smykket inn på plass igjen. Vær ekstra forsiktig når du drar klær over hodet, når du vasker og tørker deg i ansiktet og når du snyter deg. Når du sover anbefales et plaster som beskyttelse over nesesmykket.

6. Ettersom du har en skarp spiss inne i nesen bør du unngå aktiviteter som kan føre til slag mot nesen.

7. Ved bading i basseng, ferskt eller saltvann: Vent så lenge som mulig med bading og unngå å ha hodet under vann. Etter bad rengjør du med flytende såpe eller Blomdahl Piercing Aftercare, renseservietter – se punkt 2 ovenfor,

8. Etter ca 4 uker kan du bytte til et vanlig nesesmykke.
Vask hendene og nesens utside nøye. Ta ut hulltagningssmykket forsiktig og sett inn et rent nesesmykke.

9. Det tar opp til et helt år før hullet er helt leget, tenk derfor på følgende:
· Ha alltid på deg nesesmykke ellers kan hullet krympe og/eller vokse igjen.
· Vær forsiktig når du bytter nesesmykke. Huden som dannes i hullet er tynn og skjør. Derfor kan den lett skades og det kan oppstå infeksjon. Rengjør derfor nesesmykket og hendene før du bytter. Fortsett å holde det rent, tørt og luftig rundt hullet.
· Risikoen for å utvikle kontaktallergi er størst det første året. Derfor bør du være ekstra nøye i valg av nesesmykke. Vi anbefaler hudvennlige smykker fra Blomdahl

VIKTIG! Hoven og/eller rød hud og/eller smerte kan tyde på infeksjon:
Ta ut smykket, vask rent/desinfiser og kontakt lege umiddelbart.