Til hovedmeny Til innhold

Møt Stylist Award vinner Lise Finden

Dyktige Lise Finden fra salong Uniklipp AS kan i tillegg til Tendenz Stylist Award-seieren smykke seg med tittelen Årets Sortlending 2013. Kjennetegnet hennes er rene linjer og enkle, men elegante løsninger. I tillegg har hun bevist at god stil ikke handler om hvor man bor. Bli bedre kjent med denne inspirerende frisøren som har 20 år i bransjen bak seg.

LISE_FINDEN_TSA_2013_vinner_

 

Når visste du at du ville bli frisør?
– Jeg har alltid sett opp til min pappa, Lidvin Finden, som er frisør og driver flere salonger på Sortland. Fra jeg var veldig liten har jeg vært inn og ut av salongene hans. Så jeg var tidlig klar på at det var frisør jeg skulle bli. Jeg hadde nok heller ikke noe valg, det ligger i blodet.

Hva liker du best med jobben din?
– Kundene mine. Det å være den som får lov til å klippe, farge og få dem til å føle seg vakre og spesielle.

LISE_FINDEN_TSA_2013_vinner6

Er det en spesiell tidsepoke du ser til for inspirasjon? 
– Jeg er veldig fascinert av 20-tallet med bølger og bob. Men har også en utrolig sans for 60-tallet og alt som skjedde i London hos Vidal Sassoon på den tiden.

Sett bort i fra kunders ønsker, hva kjennetegner ditt frisørarbeid?
– Jeg er gjennomgåe

nde veldig inspirert av Sassoon og deres arbeid, så jeg klipper en del rene linjer og mye undercut. Jeg går heller ikke av veien for å klippe en kort, gradert bob, så jeg gjør en del av de.

Hvilke trender tror du vil dominere trendbildet fremover? 
– Rotete fletter og oppsetninger vil vi nok se mye av mot sommeren. Samt rufsete bober og kortere lugger.

Hvordan jobber du for å nå dine mål?
– Hardt! Jeg er ikke redd for å jobbe og er nok ikke den mest systematiske personen, men jeg får ting gjort når jeg først har bestemt meg.

LISE_FINDEN_TSA_2013_vinner5

Har du en “Guilty pleasure”?
– Farrah Fawcetts herlige 70-tallslokker fra Charlies Angels-perioden kan vel kalles min “guilty pleasure” når det kommer til hår, og selv om jeg stort sett kun bruker saks i arbeidet mitt, så hender det at jeg tar fram kniven og bruker den hvis kunden har håret og frisyreønske til knivbruk.

Hva er en vellykket dag på jobben for deg?
– Jeg synes hver dag er flott på Uniklipp. Jeg er kjempeheldig som har så fantastiske kollegaer. Hos oss starter dagen som regel med en god historie og mye latter. Jeg har stort sett fulle lister og det liker jeg. En tom dag er en kjedelig dag. Jeg er fornøyd når jeg får en god blanding av klippe- og fargerkunder slik at dagen i tillegg blir variert.

Hvilken musikk skal stå på for å gjøre din dag bedre?
– Det kommer litt an på kundene i salongen, men musikken må være i bakgrunnen. Vi er veldig glade i å danse på jobb, og Ida (min kollega) sin fredags-dans er blitt en attraksjon hos oss, så musikken må ha litt futt i seg. Men den kan ikke være for påtrengende, og om vi har litt eldre kunder i salongen tar vi den ned ett par hakk. Men som regel går det i lett elektronika/pop.

Hva gjør du for å finne inspirasjon? 
– Jeg er veldig glad i å bruke internett som inspirasjon. Jeg følger flere frisører og frisørsider på Facebook, Instagram og Pinterest, og er innom der flere ganger om dagen. Jeg finner også inspirasjon til klipper og farger i mine kollegaer sitt arbeid. Inspirasjon finnes over alt, man må bare se godt etter.

Hvilken styling er din “go-to”?
– Jeg ender som regel opp med litt myke krøller i langt hår, eller blanke overflater i korte bober.

Hvilken kreativ sjel i frisørbransjen beundrer du mest og hvorfor?
– Vidal Sassoon. Ingen over og ingen ved siden. Av nålevende må det bli Mark Hayes, han er også fantastisk flink, hele Sassoon-teamet egentlig. Selfølgelig må jeg også nevne min far, Lidvin, på denne listen – uten han hadde jeg ikke blitt frisør!

Hvilke nettsider er din verste tidstyv?
– Det må bli Facebook, Instagram og Pinterest.

LISE_FINDEN_TSA_2013_vinner7

Dersom du fikk muligheten til å ordne hvem som helst på håret, hvem skulle det vært, og hvorfor?
– Oj.... Mange! Marilyn Monroe! Da hadde jeg fått bryne meg på virkelig old school Hollywood glam! Kunne vært både utfordrende og morsomt – og George Clooney fordi..Vel... Det er George Clooney!

Hvor viktig er hår for deg?
– Det er det som gir mat på bordet, og næring til min kreative side, så alt i alt er det veldig, veldig, viktig for meg. Jeg kunne ikke vært noe annet enn frisør.

Hva er den viktigste livserfaringen du har gjort deg så langt i livet?
– Noen ganger skjer det bra ting, og noen ganger ikke. Helt uten grunn og helt tilfeldig. Man må gjøre det beste ut i fra der man er og de kortene man har for hånden, og man må gjøre det selv. Ellers har jeg lært at humor er viktig og fungerer i de fleste situasjoner – og har man i tillegg en god posjon raushet overfor seg selv og andre, så hjelper det på.

Hva var den største utfordringen i Tendenz Stylist Award konkurransen? 
– Å komme opp med selve idéene. Avant-Garde-temaet var verst, det tok godt over halve tiden vi hadde til rådighet før jeg i det hele tatt kom på noe.

Hvilket tema var din favoritt, og hvorfor?
– Jeg likte tema 1 Kontrast veldig godt. Det passet min stil og min smak. Men hadde det også veldig gøy med tema 4 Avant-Garde (da jeg først kom i gang).

Hvordan var det egentlig å vinne Tendenz Stylist Award 2013?
– Kan med hånda på hjertet si at jeg var veldig, veldig lykkelig hele helgen! Nesten som en forelskelse – jeg svevde på skyer! Det var en utrolig god følelse å få annerkjennelse for smaken min, måten jeg jobbet på og bildene (som jeg var så utrolig stolt av) etter å ha vært 20 år i bransjen.

LISE_FINDEN_TSA_2013_vinner_2
LISE_FINDEN_TSA_2013_vinner4

Har du noen råd til årets deltakere? 
– Stol på deg selv og din stil. Ikke tenk for vanskelig, men sørg for å ha en god fotograf som du samarbeider godt med.

Hvordan gikk fotoshooten til magasinet?
– Jeg syns fotoshooten gikk kjempebra! Jeg hadde en plan som jeg følte jeg klarte å gjennomføre etter mine ønsker. Det var god kjemi med alle på sett, og jeg følte meg godt ivaretatt. Følte at alle skjønte idéen min fra starten, og da slappet jeg godt av og koste meg veldig. Jeg var litt nervøs i forkant, siden jeg bare hadde sett håret til modellene på bilde, men begge hadde hår som passet perfekt til det jeg hadde tenkt, så det gikk knirkefritt.

LISE_FINDEN_TSA_2013_vinner8

Hva var din inspirasjon for fotoshooten? 
– Inspirasjonen tok jeg mye fra mitt første bilde i Tendenz Stylist Award, tema 1 Kontrast, i tillegg til andre bilder i samme sjanger fra Pinterest. Jeg tenkte lenge på valg av tema og hadde mange idéer, så det tok en stund før jeg tok et valg, men da det var bestemt falt alt på plass.

Hvor går veien videre?
– Jeg skal fortsette jobben min i Uniklipp. Det blir å jobbe mer med foto og hår på salongen, inspirere og motivere hverandre til å melde oss på flere konkurranser. Det er noe jeg tror gagner både kundene våre og miljøet i salongen.