Den klassiske herrefrisøren, barbershops og barber-trenden er tilbake for fullt. Dagens menn bryr seg mer om utseende og velvære enn før. Velpleid hår og skjegg er hovedfokuset i denne trenden. Klippemaskinen er det essensielle verktøyet for utførelse av skin fade, shadow fade og disconnection som er vanlige teknikker under den typiske barber-klippen.

Tiden menn legger ned hos frisøren eller barbereren er en avslappende stund med egentid, vekk fra en hektisk hverdag. Som kvinner, er menn også ute etter ekspertise og kunnskap under besøket. Individuell, personlig veiledning om hår og skjegg er kronen på verket for en helhetlig luksisopplevelse.

På denne modellen har vi delt inn indre og ytre område ved å følge krestområdet, det vil si det bredeste området på hodet, lavere på bakhodet. Det er jobbet med maskin i nakken og på sidene. I nakken går det over i en jevn gradering opp mot kronen og på sidene er det en disconnection, et overlapp av lengden for å gjøre det smalere. Alle avslutninger er gått over med kniv for å få det kort nok. Lengden fra kronen og frem er økende og det er brukt tekstureningsteknikker for å lage liv i det og gjøre det lettere å style. Avslutnings vis er det barbert inn en skill som han kan fremheve eller skjule inn i stylingen for variasjon.

Denne frisyren kan styles på flere forskjellige måter. Du kan bygge volum og fylde eller dempe bevegelsen i håret med produkter for et mer strøkent uttrykk. For en glatt og blank look; bruk styling gel eller gel wax, her passer det fint å legge håret til med kam. For en mer rufsete look kan man benytte seg av molding paste, messing creme eller clay creme.

For et glattere og blankere look bruk gel eller gel wax, her passer det fint å legge håret til med kam. For en mer rufsete look kan man benytte seg av molding paste, messing creme eller clay creme.

Tips til frisøren: Herrene liker å forandre og restyle looken sin, bruk derfor litt tid på veiledning dette under frisør besøket, for eksempel til hverdag og fest. Kanskje noen av kundene dine trenger litt tips på føn eller bruk av en pocket straighter for å strekke ut fall eller brus i lugg og lengder.

Ønsker du innblikk og inspirasjon om temaet arrangerer KMS California en storslått herre-visning for alle frisører 27. oktober. Stian Holter og Pål Landfald har fått med seg International Artistic Director Edwin Johnston (Canada) på scenen denne kvelden.

Kontakt oss på kundeservice@tendenz.net for påmelding. Det er få plasser igjen, første mann til mølla!
Følg med fremover mot våren, da lanserer KMS California et nytt kurs for frisører som vil lære mer om herreklipp og grooming.

 

Tekst: Silje Blænes & Stian Holter / Foto: Anette storm / Hår: Stian Holter / Art Direction: Silje Blænes & Ellen Grøgaard