Lise Kristin Finden stakk av med seieren i Tendenz Stylist Award 2015, og en av premiene var en fotoshoot i regi av Tendenz Hårpleie. Under kan du se det flotte resultatet fra shooten og lese litt om Lise, og om hva som inspirerer henne!
V16_TSA_vinnershoot_8
Tendenz-7
V16_TSA_vinnershoot_4

 

Fortell om bakgrunnen din? 
Jeg har jobbet som frisør siden jeg tok fagbrevet i 1996. Jobbet på Alex i Oslo og Klipperiet AS i Tromsø, men basen har alltid vært Uniklipp AS.

Hvordan startet din karriere i bransjen?
Pappa, Lidvin Finden, startet Uniklipp i 1980. Jeg har bestandig sett opp til han og hans passion for faget, så det ble naturlig at jeg fulgte i hans fotspor. Gikk frisørlinja i Bodø rett etter ungdomsskolen og det har gått slag i slag siden. 

Hva liker du best med jobben din, og hva er en givende dag på jobben for deg?
Det beste med jobben er kundene mine. Det nest beste er mine medarbeidere. Jeg er kjempeheldig som får lov å jobbe med utrolig flinke, kreative, snille og gode mennesker. Så en givende dag på jobb er fulle lister, høyt tempo, gode samtaler og mye latter.

Hva har du oppnådd i din karriere så langt som du er fornøyd med?
Å vinne Tendenz Stylist Award to ganger er absolutt høydepunktet! Å ha vært nominert til Årets frisør er også høyt oppe på listen. Men jeg må innrømme at å få lov å være med på å utdanne flere dyktige frisører/lærlinger gir meg utrolig mye.  

Sett bort i fra kunders ønsker, hva kjennetegner ditt frisørarbeid?
Rene linjer med kreative detaljer. Jeg elsker å klippe og farge. Gjerne ny frisyre. Har i den siste tiden fått litt mer sans for tekstur i forskjellige varianter, så mitt frisørarbeid forandrer seg hele tiden - noe jeg syns er det morsomste med frisørfaget!

V16_TSA_vinnershoot2

 

Hvilken kreativ sjel i frisørbransjen beundrer du mest og hvorfor?
Vidal Sassoon har inspirert meg mer enn noen andre. Sett bort ifra min pappa Lidvin Finden da. Vidal var den første rockestjernen i frisørfaget. Klassisk, stilren, nyskapende, nøye og alltid "on point" med teknikker, system og stil.

Dersom du fikk muligheten til å ordne hvem som helst på håret, hvem skulle det vært, og hvorfor?
Oj, vanskelig spørsmål, for det er så mange. Men jeg skulle gjerne levd på 60/70 tallet og hatt stil ikoner som Audery Hepburn, Bianca Jagger, Twiggy og Marilyn Monroe i stolen. Rett og slett fordi jeg elsker den klassiske, men kule og sexy stilen som var da. 

Hvilken styling er din "go-to"?
En klassisk Bob. Sasson-style. Blir aldri lei av det tidløse.

Hvilket hårprodukt kunne du ikke klart deg uten?
Hårspray! For tiden er favoritten Hair Shake fra JOICO.

Tendenz-8
V16_TSA_vinnershoot_5

 

Hva slags tabber har du gjort gjennom din tid som frisør? Og hva lærte du av dem?
Mange! Så mange at man ikke kan ramse opp alle. Det tar tid å bli en flink frisør, og erfaring kommer av å prøve og feile. Har bommet på permanent, farget feil, brukt feil teknikker på klipp. Som frisør så lærer du hele tiden av det du gjør feil.

Hvilke av sommerens hårtrender opptar deg? 
I år som i fjor er det mye fletter, men også heldigvis mer korte frisyrer på jenter. Godt at jentene tør å gå litt bort ifra å bare ha langt hår. 

Hva er dine digitale hovedkilder til inspirasjon?
Pinterest og Instagram.

Hva har skjedd siden sist gang du vant Tendenz Stylist Award?
Jeg jobber fortsatt på Uniklipp. Har fått mye positiv feedback fra kunder og lokalsamfunnet. Turte å melde meg på Årets frisør og ble nominert, så det var morsomt. 

Hva var den største utfordringen i konkurransen?
Temaet Style Icon. Jeg hadde så mange ideer, og altfor mange ikoner. Tenkte først på Debby Harry fra Blondie. Men modellen jeg hadde tenkt å bruke kunne ikke, så da landet valget på Bianca Jagger.

Hvilket tema var din favoritt, og hvorfor?
Style Icon. Det var gøy å la seg inspirere av glamour fra 70-80 tallet.

V16_TSA_vinnershoot
V16_TSA_vinnershoot_6

 

Har du noen tips til årets deltakere?
Kos dokker! Ha det gøy! Tenk utenfor boksen, men ikke tenk for vanskelig. Lek med ideer, hår og uttrykk. Går det ikke denne gang, så prøv igjen til neste år.

Hvordan gikk fotoshooten?
Fotoshooten gikk kjempebra. Utrolig morsomt å jobbe med så fantastiske modeller, stylist, og fotograf. Hadde en utrolig flott dag hos Tendenz Hårpleie.

Hvor har du funnet inspirasjon til denne fotoshooten?
Tenkte først på å gjøre en mer fargerik shoot. Type Colorblocking, men endte opp med å bli inspirert av en litt mer rå stil i kombinasjon med sterke farger. I samarbeid med Tendenz Hårpleie, fotograf og stylist/makeup artist kom vi fram til et kjempekult uttrykk. På håret ville jeg ha det rocka og litt røft, mindre renfrisert og "pent".

Hvor kommer vi til å se deg fremover?
På Uniklipp, hos de beste kundene og sammen med de kuleste medarbeiderne. Ikke umulig at jeg ramler innom et kurs eller melder meg på flere konkurranser!

V16_TSA_vinnershoot3
V16_TSA_vinnershoot_7

 

Hår: Lise Kristin Finden Bilder: Johanna Siring Makeup & Styling: Lillian Aasebø Modeller: EB models