Merete Berg stakk av med seieren i Tendenz Stylist Award 2017, og en av premiene var en fotoshoot i regi av Tendenz Hårpleie. Under kan du se det flotte resultatet fra shooten og lese litt om Merete, og om hva som inspirerer henne!

Stylist_Award

 

Fortell om bakgrunnen din?
Jeg heter Merete Berg, er 28 år og er født og oppvokst på et lite sted som heter Vågå som ligger i Gudbrandsdalen. Jeg er en beskjeden jente, men samtidig utadvendt når man blir kjent med meg! Jeg er sta, jeg vet hva jeg vil! Jeg er også en perfeksjonist, alt jeg gjør skal være 100 %. Jeg liker å legge sjela mi i ting jeg gjør. Utenom jobb liker jeg å være aktiv. Jeg liker å ha masse å drive med! Jeg bor på et småbruk sammen med samboeren min, to hunder og en hest, og kunne ikke tenke meg et liv uten dyr rundt meg. Det gir meg en ro.

Hvordan startet din karriere i bransjen?
Jeg har alltid visst at det var frisør jeg ville bli. Etter ungdomsskolen gikk jeg rett på grunnkurs Design og Håndverk et år og så videre på Frisørfag et år. Fikk lærlingplass i Nikita Hair på Otta der jeg jobbet i 2 år, samtidig som jeg tok 3,5 måneder av læretiden min i Italia og jobbet som frisør der. Før læretiden min var over i 2009 fikk jeg tilbud om jobb hjemme i Vågå hos Karita Frisør. Der har jeg jobbet siden!

8

Hva liker du best med jobben din? Og hva er en givende dag på jobben for deg?
Som frisør er ingen dag lik! Det jeg liker best med jobben min er at man aldri blir utlært, du lærer stadig noe nytt. Det betyr at man må være kreativ!  Og for å bli enda bedre trenger man utfordringer. Slik som sosiale medier har blitt i dag med videoer, bilder etc. må man som frisør være flink til å følge med i tiden og moten og være oppdatert! Det er vi som er de profesjonelle og burde vite hva kunden prater om. En givende dag på jobben er at jeg har så trivelige kollegaer og kunder som gjør dagen min bra! Jeg føler meg privilegert som har så masse kunder som kommer tilbake til meg hver gang på grunn av mitt arbeid og den jeg er. Jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb og er veldig takknemlig for at jeg kan jobbe som frisør som også er hobbyen min!

Hva har du oppnådd i din karriere så langt som du er fornøyd med?
Jeg har jobbet som frisør i snart 10 år og vil si jeg har utviklet meg utrolig mye på den tiden! Jeg lærte mye da jeg dro til Italia for å jobbe som frisør, både av meg selv og faget. Det er veldig gøy å se hvor mye lidenskap de har for faget sitt, noe de har greid å få meg til å få også – yrkesstolthet!

På Høstkonferansen 2015 under utdeling av Tendenz Stylist Award satt jeg i salen og sa til kollegaene mine at "neste år står jeg der"! Året etter sto jeg på scenen og fikk en 2. plass. Jeg ga ikke opp, i fjor sto jeg også på scenen, men da vant jeg Tendenz Stylist Award. Det gikk ikke opp for meg før i ettertid, men jeg veldig stolt over den tittelen og setter den veldig høyt! Men nye mål skal nås, jeg har fremdeles mye å utvikle og nye drømmer jeg vil oppnå!

Se bort fra kundens ønsker, hva kjennetegner ditt frisørarbeid?
Jeg er veldig inspirert av fading og elsker å klippe herreklipper med millimeteroverganger. Jeg er også veldig glad i å legge foliestriper, så kanskje de to tingene er kjennetegnet mitt; at jeg liker pirkarbeid og presisjon.

1

Hvilken kreativ sjel i frisørbransjen beundrer du mest og hvorfor?
Den som inspirerer meg i frisørbransjen er Gianni Scumaci! Han har en spesiell lidenskap og kjærlighet for faget og i alt han gjør, og fordi han har en helt utrolig karriere jeg kunne tenke meg selv! Han er en inspirasjon for meg, og jeg bruker klippeteknikkene hans hver dag! 

Dersom du fikk muligheten til å ordne hvem som helst på håret, hvem skulle det vært og hvorfor?
Vanskelig spørsmål – egentlig har jeg lyst til å svare Aksel Lund Svindal fordi jeg ser opp til han og kunne tenkt meg og møtt han!
Men hvis jeg skulle fått ordnet hvem som helst på håret tror jeg det ville vært Cristiano Ronaldo! Mye fordi han er så opptatt av hvordan frisyren hans er 24/7 og fordi han alltid er fin på håret! Han er et forbilde for så mange så å få ordnet han på håret og blitt gjenkjent for det hadde vært gøy!

Hvilke hårprodukt kunne du ikke klart deg uten?
Håret mitt elsker JOICO Blonde Life serien, og jeg kunne ikke klart meg uten KMS Moist Repair Revival Creme, den bruker jeg hver dag! Nå som jeg har litt kortere hår har jeg også satt elsk på JOICO Body Shake.

4

Hva slags tabber har du gjort gjennom din tid som frisør? Og hva lærte du av dem?
Hehe, den her tenkte jeg lenge på. Får å være helt ærlig kommer jeg ikke på noen seanser/tabber jeg har gjort som frisør. Har nok gjort noen jeg også, men ingen gode historier som burde nevnes.

Hva er dine digitale hovedkilder til inspirasjon?
Mine digitale kilder til inspirasjon er Pinterest og Instagram. Der kan jeg sitte og finne inspirasjon daglig. Det er viktig, det er en del av jobben min som frisør synes jeg! Det er så mange dyktige frisører! Jeg drømmer om å være en frisør som kan inspirere andre.

6

Hva var den største utfordringen i konkurransen? 
Selv om vi får et tema i konkurransen så tror jeg det er den største utfordringen fordi det kan være så bredt hva du kan gjøre. Jeg liker å tenke nøye gjennom slike ting før jeg bestemmer meg for akkurat hva jeg skal gjøre. Jeg kommer også fra et lite sted, så tenkte det var en stor utfordring med tanke på webstemmer i konkurransen. Men når det er sagt så kjenner alle her hverandre og jeg fikk så mange stemmer at det ble bare positivt!

7

Hvordan gikk fotoshooten?
Jeg må innrømme at jeg var veldig spent på fotoshooten. Jeg hadde aldri jobbet sammen med noen andre som et team i en slik setting før. Jeg liker å planlegge å ha alt under kontroll! Når jeg skulle jobbe sammen med dem som et team og jeg ikke følte jeg hadde kontroll på noe annet en bare håret så kjente jeg på presset! Men når det er sagt så kunne ikke fotoshooten blitt mer perfekt! Jeg, fotografen, makeup artisten, stylisten og modellene jobbet så godt sammen og vi var så enige om ting slik jeg hadde sett for meg, så det ble så bra! Så bra at vi planla en neste fotoshoot sammen!

Hvor har du funnet inspirasjon til denne fotoshooten?
Temaet til denne fotoshooten var TRIBE. Jeg leste meg opp og satte meg inn i historiene bak folkestammer og bestemte meg for at jeg skulle bruke modeller med kontraster, men samtidig ville jeg at de skulle utgjøre en helhet. Så i shooten er inspirasjonen hentet fra Masaiene og Vikingene. Jeg ble veldig fornøyd med bildene!

Hår: Merethe Berg Fotograf: Linnea Syversen Makeup: Aurora Cicilie Jensen Styling: Tanja Hoff Modeller: EB models