Tendenz

Hvordan blir håret skadet?

23 November, 2017

Joico / Stylingtips / Tendenz

Når håret vårt farges eller blekes, tappes håret for proteiner. Det gjør at håret blir mer porøst og skjørt. Jo mer skadet håret er, desto mer porøst blir håret. Ekstremt skadet hår mister spenst, elastisitet og blir matt og livløst. I verste fall brekker håret.

twenty20_4a269f18-e004-4b30-81b5-afe3aca0964e

Håret vårt kan sammenlignes med kongler. Når skjellaget i håret er skadet, ser det ut som en åpen kongle. Skjellaget spriker og pH-verdien på håret er høy, noe som gjør at håret er åpent og lite motstandsdyktig. Et sunt hår kan sammenlignes med en kongle som er lukket. Håret er sterkt, sunt og glansfullt.

kongler

Hvordan påvirkes et skadet hår av ytre påvirkninger?
Et porøst hår er ekstra utsatt for skade fra varmeverktøy, kjemiske behandlinger og ytre påvirkninger. Om vinteren ligger forurensningen lavt i luften pga. kulden. Et porøst hår er åpent og forurensningen legger seg lettere som et belegg på håret. Resultatet blir at fargen mister sin glans. Det er også derfor mange blonde opplever at hårfargen gulner. I tillegg fyrer vi mye inne som er med på å tørke ut håret ytterligere. Om sommeren har vi andre utfordringer, som at solen tørker ut håret, mens klor og bassengvann gjør håret misfarget.

V17_Blondes_blogpost

Styling kan være utfordrende på et porøst hår. Det er vanskelig å få jevnt og glansfullt stylingresultat, fordi produkter fordeler seg ujevnt i et hår som er porøst. Derfor bør man jevne ut porøsiteten på håret ved å tilsette vitaminer og fuktighet, før man påfører styling. Varmeverktøy og skadet hår er en dårlig kombinasjon om man ikke har den rette basen og beskyttelsen, samt riktig innstilling på varme.

HH SIMONSEN ROD VS3

Så hva er det et skadet porøst hår trenger?
Jo - tapet av proteiner må tilbakeføres! I K-PAK tilbyr vi en unik proteinkur, nemlig K-PAK Reconstructor. Det er ingen hårkurer på markedet som har vunnet så mange priser for beste måte å gjenoppbygge et skadet hår på. Håret blir sterkere og sunnere for hver gang du bruker kuren. I tillegg trenger et skadet hår som er porøst og tørt en rik fuktighetskur.

De fleste kjenner til at skal man få bukt med en uren hud, får man aller best resultat om man tar behandlinger hos hudpleier i kombinasjon med riktig kremer hjemme. Det samme gjelder håret vårt. Joico tilbyr en unik salongbehandling; K-PAK Hair Repair, som er en firetrinns salongbehandling og ekte SPA for håret! Den består av en dyprens, et unikt produkt som senker pH-verdien på håret (se hårets pH-skalaen under), verdens beste proteinkur og fuktighetskur. Resultatet blir et sunnere, sterkere hår - kun etter en behandling.

KPAK-4-trinnssystem_4

K-PAK Hair Repair System – "K-PAK Hair Repair – gir det optimale innen sunt hår! #gullrekka 

 

Hårets pH-skala

Hårspissene våre er den mest porøse delen av håret vårt, naturlig nok. Jo høyere pH-verdi, jo mer skadet er håret.  

Pleieproduktene til Joico 
har en pH-verdi mellom 
4,5 - 5,5; det er den 
samme pH-verdien som 
håret og huden vår. 

 

K-PAK Intense Hydrator 
er en fuktighetskur med 
en pH-verdi på 3,5. Den 
fyller håret med fuktighet 
og forsegler skjellaget. 

 

K-PAK Cuticle Sealer er 
surhetsregulerende og 
har en pH-verdi på 2,5 - 3,5. 
Den pleier og trekker 
skjellaget sammen slik at 
hårets pH-verdi senkes 
ned igjen til det naturlige 
nivået; 4,5 - 5,5.

JOICO_phskala

 

Produkt_bilder

K-PAK Reconstructor – NR 1. verdens beste gjenoppbyggende hårkur.

Produkt_bilder2

K-PAK Liquid Reconstructor og Blonde Life Veil - Jevn ut porøsiteten på håret med pleie og fuktighet, før du påfører produkter med hold. Da får du jevnest resultat på stylingen, beskyttelse, glans og holdbarhet.

Følg med på bloggen vår senere i uken for å få 4 trinn til sunt vakkert hår.